Nieuwe releases week 11, 2022

Arcade Fire (foto)- The Lightning I, II

6 mei verschijnt het nieuwe album 'WE' van de Canadese indierockband Arcade Fire, Van dit zesde studioalbum is afgelopen week de nieuwe single 'The Lightning I,II' uitgebracht. Het album telt 7 nummers, duurt 40 minuten en is door het Arcade Fire-echtpaar Win Butler en Régine Chassagne samen met Radiohead produce Nigel Godrich geproduceerd. Het album kent een donkere A-kant en een lichtere B-kant. De nieuwe single The Lightning I,II is dus van de B-kant afkomstig en is dik 6 minuten lang. Het start symfonisch, waarna het tweede deel lekker uptempo is. Overigens staan I en II als afzonderlijke nummers op Spotify.

Froukje - Uitzinnig

Froukje is natuurlijk dé revelatie van 2021. Na haar optreden op ESNS (helaas gestreamd) ging het hard en wist zij diverse awards in de wacht slepen. Op het Back To Live Popfestival beleefde ze haar eerste optreden met veel publiek, wat even wennen was. Later dat jaar zagen we haar bij Podium Victorie twee 'rooftop' shows geven en lees hier wat wij er van vonden. Tijdens een livesessie op Instagram in januari liet ze weten dat ze door de corona inspiratie miste en in een soort 'writers block' terecht was gekomen. Als ze aan een liedje werkte merkte ze dat ze vaak hetzelfde schreef. Aan het einde van livesessie trakteerde ze haar fans toch op de nieuwe single 'Zonder Gezicht', waar ook S10 op te horen is. De track staat dus op ook de nieuwe EP 'Uitzinnig' en na het vorig jaar verschenen 'Licht en Donker' de tweede EP. De Nieuwkoopse zangeres is nu bezig met haar clubtour en voor de zomer heeft zij een bomvolle festivalagenda.

Mattiel - Georgia Gothic

Deze Amerikaanse zangeres kennen we van Welcome To The Village 2019. In 2017 kwam haar debuutalbum 'Mattiel' uit, gevolgd door 'Satis Factory' in 2019. Het derde album 'Georgia Gothic'. Wat opvalt is dat we op de eerste twee albums aardig wat blues en rock 'n roll invloeden terugvinden die je regelmatig de zestiger jaren intrekken. Het derde album 'Georgia Gothic' verwacht je qua titel eigenlijk hetzelfde, maar het is allemaal wat dromeriger en zelfs naar naar indie neigt. Zou ze een nieuwe weg ingeslagen zijn?
Met het optreden op WTTV was in ieder geval niks mis en dit jaar staat ze op Dauwpop, dus ga zeker kijken en luisteren als je een kaartje hebt kunnen scoren voor donderdag 26 mei.

Ramkot - Exactly What You Wanted

Dat onze zuiderburen toffe bands weet voort te brengen weten we natuurlijk al. Denk bijvoorbeeld aan Whispering Sons, Bazart, Balthazar, Oscar & The Wolf en nog veel meer. Ramkot is in Nederland nog niet zo heel bekend. Het drietal bestaande uit broers Tom en Tim Leyman, aangevuld door Hannes Cuyvers komen uit Gent en zetten een goeie stevige partij rock neer. Hun debuut EP kwam in 2019 uit werd goed ontvangen op de Belgische radiozenders Studio STuBru en Radio Willy. Helaas moesten de releaseshows gecanceld worden. De nieuwe single 'Exactly What You Wanted' kenmerkt zich door stevige gitaarriffs en vette drums. Een band die geheid een hele zaal op zijn kop kan zetten. Hoe dat op een festival zal zijn, gaan we zien op Paaspop en Pinkpop.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
Muse - Compliance

Skunk Anansie - Can't Take You Anywhere

Royal Blood - Honeybrains

Machine Gun Kelly feat. Bring Me The Horizon - maybe

Sea Girls - Homesick

Peter Doherty - The Fantasy Life Of Poetry & Crime

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Arcade Fire | Rotterdam Ahoy 2018 | © Willem Schalekamp | All Rights Reserved