Nieuwe releases week 11, 2021

Justin Bieber - Justice

Justin Bieber bracht 5 maart zijn single 'Hold On' uit en ploft er afgelopen week even een album uit. Voor dit album is samengewerkt met Giveon, Daniel Caesar, Skrillex, The Kid LAROI, Dominic Fike, Khalid, Beam en Burna Boy. Een gevarieerd gezelschap en dat is op het album terug te horen. Vanzelfsprekend ontbreekt de ware Justin Bieber-sound niet, maar een vreemde eend in de bijt is toch wel een deel van een toespraak van Martin Luther King.

Lana Del Rey - Chemtrails Over The Country Club

De single van het gelijknamige album 'Chemtrails Over The Country Club' kwam medio januari uit en het nu verschenen album is haar zevende studio album. Na haar succesvolle album 'Norman Fucking Rockwell' begon zij al te schrijven aan dit album. Op het album staat de cover 'For Free' wat opgenomen is met Zella Dey en Weyes Blood. Het nummer is een cover van en ode aan de inmiddels 77 jarige Joni Mitchel die het nummer in 1970 uitgebracht.

Jon Batiste - We Are

Deze Amerikaanse wordt terecht gezien als een multi-talent. Hij weet op fascinerende wijze jazz, soul en R&B te combineren. Met dit album laat Batiste draagt dit album op aan  de dromers en waarheidsprekers, die weigeren de mensheid in de waanzin weg te laten zakken. Je zou daardoor een aaneenschakeling van klaagzang in zwaarmoedige nummers verwachten, maar niets is minder waar. Eigenlijk is het een lekker opbeurend album, waarop Jon Batiste heeft samengewerkt met Mavis Staples, Quincy Jones, Zadie Smith, Steve Jordan, Trombone Shorty én zijn eigen vader en grootvader.

Black Honey - Written & Directed

Written & Directed is pas het tweede album van deze Engelse indierock formatie uit Brighton. Van dit album werden al 5 singles uitgebracht en na de laatste twee op een een EP. Medio februari vroegen we ons al af hoe lang de band met leadzangeres Izzy Baxter Phillips, daarmee door zou gaan en natuurlijk hoeveel nummers uiteindelijk op het album terecht zouden komen. Afgelopen week kwam het antwoord en na de EP 'Disinfect' zijn vijf nummers toegevoegd. Een lekker stevig album.

Inhaler (foto) - Cheer Up baby

Laten we nou eens stoppen om te vermelden dat de frontman van deze Ierse rockband Eilijah Hewson, de zoon van U2 frontman Bono is. Inmiddels timmert Inhaler goed aan weg met stevige rocksongs en 'Cheer Up Baby' is alweer hun zesde single. Nog even en het hele debuutalbum, waarvan nog steeds niet bekend is wanneer dat uitkomt, is op single uitgebracht. De mannen zullen trouwens dit jaar op Pinkpop staan.

Julia Stone - Fire In Me

Julia Stone kennen we natuurlijk van het duo wat zij met haar broer Angus & Julia Stone vormt. Toch heeft de Australische ook een aantal soloalbums uitgebracht al stamt de laatste uit 2012. Met haar broer maken ze voornamelijk folk, maar 'Fire In Me' is een lekker uptempo electropop nummer met een goede beat.

Luwten - Sleeves

Tesse Doustra oftewel Luwten heeft een nieuwe single uitgebracht. Het verhaal rond Luwten is bijzonder. Het grote publiek heeft ze nog niet bereikt, maar toch is immens populair en zeker bij vakgenoten. Zo trad de vriendin van Torre Florim van De Staat op tijdens Wende's Kaleidoscoop in Koninklijk Theater Carré en bracht samen met De Staat de single Tie Me Down uit. Haar muziek zijn veelal melodieuze luisterliedjes. 'Sleeves' is neigt meer naar een R&B nummer, een kant die we eigenlijk nog niet van haar gehoord hebben, maar toont wel de veelzijdigheid van Luwten.

The BlueBirds ft. Leonie Meijer - Why Worry

Het verhaal van het nieuwe project van The BlueBrds kennen we al; Krystle en Rachèl Louise hebben damen een doorstart gemaakt nadat Elske de Wal vorig jaar haar aandacht moest verleggen op o.a. haar zwangerschap. De dames startten de band uit liefde voor Americana en hun shows verkochten vele zalen stijf uit met voornamelijk covers waarmee een ode gebracht werd aan vrouwelijke artiesten. Wat als een leuk probeersel begon beviel dus zo goed dat er in 2018 een eigen album uitgebracht werd. Krystle en Rachèl Louise hebben zitten prakkiseren hoe een nieuw zij een nieuw album uit konden brengen, waarna zij op het lumineuze idee kwamen om i.p.v. een crowdfunding een pre-order campaign te houden. Binnen no time waren voldoende exemplaren besteld om de studio in te duiken. Aan elk nummer van het album zal een Nederlandse zangeres meewerken en de eerste die begin februari uitkwam is dat Yori Swart. Samen met Leonie Meijer is 'Why Worry' tot stand gekomen.

Elle Hollis - Guys & Cars EP

Elle Hollis is de winnaar van de Nu of Nooit competitie 2019 en zou daardoor Pinkpop 2020 openen. Hoe dat geëindigd weet we nu wel en als het goed is zal zij dit jaar alsnog op Pinkpop staan. Elle Hollis maakt poppy nummers en heeft nu haar eerste EP 'Guys & Cars' uitgebracht. Hou deze Limburgse zangeres in de gaten want wij verwachten dat zij over niet al te lange tijd hetgrote publiek weet te bereiken.

.

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Inhaler | Melkweg 16-02-2020 | © Luuk Denekamp