Nieuwe releases week 10, 2021

Danko Jones (foto)- I Want Out

Dit jaar bestaat de Canadese band, die de naam van de zanger 'Danko Jones draagt 25 jaar. Het drietal, want meer leden telt de band niet, maakt gewoon recht toe recht hard rock, al regelmatig duidelijke blues-invloeden.  De band staat het meest bekend om de zeer energieke liveoptredens en wij hebben ze dan ook diverse keren gezien.
Er zijn in de afgelopen 10 jaar aardig wat albums verschenen en in 27 augustus zal het 10e studioalbum 'Power Trio' het licht gaan zien. In aanloop daartoe is de single 'I Want Out' uitgekomen, een nummer wat duidelijk door Covid-19 maatregelen geïnspireerd is.

Jorja Smith - Addicted

Ze was pas 21 toen Jorja Smith verkozen werd tot Best Female Solo Artist op de Britt Awards 2019  is een Britse singer/songwriter die opgepikt werd door Drake en Stormzy toen zij in 2016 haar eigen geschreven song 'Blue Lights' op Soundcloud zette. En toen ging het hard.... in 2018 stond zij op Down The Rabbit Hole en in 2019 op Lowlands en North Sea Jazz Festival. Haar eerste en enige album 'Lost & Found' Dateert alweer uit 2018 en weliswaar verschenen vorig jaar nog twee singles, het werd tijd voor nieuw werk. Deze week kwam de single 'Addicted' uit.

London Grammar - How Does It Feel

Begin januari verscheen de derde single 'Lose Your Head' van het nioeuwe album 'California Soil'. De Britse formatie maakte gelijk vol trots bekend dat dit album 12 februari zou verschijnen. Dat ging even niet door en is uitgesteld tot 9 april. Wel heeft de band een aantal tourdata, helaas in het VK, aangekondigd en deze week werd de single 'How Does It Feel' gelanceerd. Op zich een lekker dansbaar nummer, zij het dat het refrein niet heel erg spannend is, maar ergens zijn we dat wel gewend van ze...

Imagine Dragons - Follow You / Cutthroat

Het is even stil geweest rond de Amerikaanse poprockband 'Imagine Dragons', want hun laatste album dateert toch al uit 2018. Er zijn ondertussen wel een paar remixes verschenen en in 2019 de single 'Birds ft Elisa' maar daarvan stond het origineel al op het album 'Origins'. 
Nu dus gelijk twee singles namelijk 'Follow You' en 'Cutthroat'. Beide nummers zullen ook op het later dit jaar te verschijnen album staan.

Brent Faiyaz - Show U Off

De pas 25 jaar jonge R&B artiest Brent Faiyaz uit Maryland (VS) wordt gezien als hét R&B talent van zijn generatie. Hij heeft inmiddels 1 miljard streams te pakken en maandelijks trekt hij 8 miljoen luisteraars op Spotify. Na zijn laatste single 'Gravity' met 'Tyler, The Creator' brengt hij nu 'Show U Off' uit. Het nummer is een ode aan de zwarte vrouw en daarom heeft in de clip alle voor hem belangrijke vrouwen uit zijn leven uitgenodigd.

Idles - Peace Signs

Onder het mom van tijd voor weer wat 'stevigs' een vette release van Idles. In 2010 verscheen het album 'Epic' van Sharon van Etten en vanwege het 10 jarige jubileum werd vorig jaar het idee opgevat om het album nogmaals uit te brengen, alleen nu met covers van het origineel. Voor de cover van 'Peace Signs' is het de Engelse postpunk formatie Idles gevraagd en we kunnen niet anders zeggen dat het een het bijzonder goed geslaagd is.

Eelke - Mirror

Deze Nederlandse singer/songwriter heeft zijn eerder aangekondigde EP 'Mirror' uitgebracht. Eelke is de eerste artiest van onze nieuwe rubriek 'In The Spotlight' waarin wij hem spraken over de huidige tijd en de totstandkoming van 'Mirror' :
“Ik was voor Mirror al begonnen met inspiratie halen buiten mezelf. Daarvoor schreef ik vooral autobiografisch. " 
Lees hier het hele interview.
Hou je van lekker gitaarwerk, aangevuld met melodieuze zang, dan zit je met deze EP echt goed. 

Paceshifters - Wasted days

Begin januari brachten de mannen uit Wijchen een mooie ode aan de vader van Paul (bas) en Seb (gitaar) Dokman, die samen met Jesper Albers 'Paceshifters' vormen.  Met de nieuwe single 'Wasted Days' is het trio weer terug bij het steviger werk. De song is volgens de band zelf een protestlied over de slechte manier zoals wij met de aarde omgaan. De clip is dan ook op een heel toepasselijk plek opgenomen.

Whispering Sons - Satantango / Surgery

We gaan even een weekje terug want onze zuiderburen brengen toch erg fijne bands voort. Zes weken geleden bespraken wij al de release van 'Surface' van het Belgische Whispering Sons. Het was eerste nummer van het tweede album 'Several Others' wat eigenlijk begin maart uit zou komen. De lancering is echter uitgesteld tot 18 juni. Wel kunnen we alvast genieten van een tweede / derde nummer van dat album.  Vorige week kwamen de singles 'Satantango' & 'Surgery' uit.  De baslijnen in 'Satantango' spelen de hoofdrol, terwijl dat in 'Surgery' overgenomen wordt door het vertrouwde gitaargeluid.

© Irwan Notosoetarso

 

Foto | Danko Jones | Melkweg 19-03-2017 | © Fotono Photography | All Rights Reserved

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *