Nieuwe releases week 1, 2022

James Morrison (foto) - Don't Mess With Love

James Morrison brengt binnenkort een Greatest Hits album uit, dat mag inmiddels ook wel. Een tikkeltje arrogant is de zanger misschien wel, want er komen ook nieuwe nummers op het album te staan. Self fulfilling prophecy? Dat moeten we nog maar meemaken. In ieder geval is ‘Don’t Mess With Love’ een van de nieuwe tracks die nu al te horen is. Na het eerder verschenen, elektronische ‘Who’s Gonna Love Me Now’ is dit een plaat waarin we de Morrison van vroeger meer in herkennen.

The Weeknd - Dawn FM

Abel Tesfaye, bekend als The Weeknd, brengt ons het vijfde studioalbum ‘Dawn FM’ – een album dat klinkt als een oude radiozender uit de 80s. Zelf zegt de artiest dat we ons het album moeten voorstellen alsof de luisteraar ervan dood is, en in een auto naar het licht aan het eind van de tunnel rijdt onderwijl luisterend naar de radio die de dode begeleidt in de transitie naar ‘the other side’. Klinkt vaag, maar het luistert wel lekker. Verrassend op het album is Jim Carrey die van zich laat horen in het nummer ‘Phantom Regret By Jim’. Andere artiesten die meewerkten zijn o.a. Tyler The Creator, Lil Wayne en Quincy Jones.

Gang of Youths - in the wake of your love

Sinds de aankondiging van het op handen zijnde album ‘Angel In Realtime’ laat Gang of Youths er geen gras over groeien. Nummer na nummer wordt uitgebracht met deze week als vijfde single ‘in the wake of your leave’. Een nummer met het kenmerkende Gang of Youths geluid aangevuld met achtergrondzang van het ‘Auckland Gospel Choir’ en drums en percussie van meerdere drummers die niet vast tot de band behoren. In een van de teasers voor het nummer op Instagram danst en zingt F1 coureur Daniel Ricciardo met de band in de studio. Een grappige cameo die je vaker voorbij kunt zien komen als je de band online volgt.

Tape Toy - Honey, WTF

Het – letterlijk – bij elkaar geraapte zooitje Tape Toy brengt het langverwachte debuutalbum ‘Honey, WTF’ uit. De vier Nederlanders eindigden zonder daar zelf voor gekozen te hebben in een gezamenlijk conservatorium project. Dit pakte goed uit, ze besloten voor de Popprijs te gaan (en wonnen deze in 2017) en inmiddels is het album er dus. De eerste single ‘Tired’ was in juli 2021 een eerste glimp, een positieve. Een aanstekelijk nummer dat in je hoofd blijft zitten in het genre dat het viertal zelf ‘bubble grunge’ noemt. Het volledige album is een mix van oorwurmen, afgewisseld met wat slependere nummers die iets meer in mineur klinken. Maar overal zijn er genoeg gitaren te horen om lekker door te kunnen luisteren.

Behalve deze toffe releases, tippen wij ook:
The Slow Show - Weightless

Iris - Piece Of Mine

The Districts - Outlaw Love

Royal & The Serpent - Phuckboi Rejects

The Vices

The Klittens - Herkenbosch

© Céline Claassens

 

Foto | James Morrison | Tuckerville 2019 | © photosbynonja | All Rights Reserved