Nieuwe releases week 1 2021

Foo Fighters – No Son Of Mine
 
Dave Grohl en de mannen brengen 5 februari hun nieuwe album ‘Medicine At Midnight’ uit. Op 1 januari is de tweede single van dit album gelanceerd en het is weer lekker ruig. Oké, mellow zal een Foo Fighter-nummer nooit worden, maar ‘Shame Shame’ was toch wat braver dat het nu uitgebrachte ‘No Son Of Mine’. Het nummer en de clip vertonen psychedelische rocktrekjes die je stiekem mee lijken te nemen naar de jaren ’60 / ’70 van de vorige eeuw.
 
 
 
 
 

Krezip (foto) – You Are Not Alone

 
Ook Krezip startte dus het nieuwe jaar met een nieuwe plaat en wel precies op 01-01-2021 om 00:00 uur. Bij het zien dan de titel denk je dat het geschreven is als hart onder de riem is voor eenzame mensen tijdens de Coronacrisis, maar dat klopt toch niet helemaal. Krezip werd gevraagd de soundtrack te maken voor de film ‘Soof 3’, die in maart uitkomt. Naar verluidt was de song na het zien van de film en toch ook vanwege de 1e lockdown binnen een mum van tijd geschreven.
 
 
 
 
 
 
Passenger – Songs For The Drunk And Broken Hearted
 
Mike Rosenberg heeft eindelijk zijn nieuwe album uitgebracht. Op de planning stond mei 2020 maar de pandemie zorgde voor vertraging. Wij hebben het album vooraf beluisterd en lees hier wat wij er van vonden.
 
 
 
 
 
London Grammar – Lose Your Head
 
Deze artrock band afkomstig uit het Engelse Nottingham bestaat uit Dan Rothman op gitaar, drummer Dominic Major en zangeres Hannah Reid. Afgelopen oktober werd de 2e single ‘Californian Soil’ gelanceerd en nu blijkt dit ook de titelsong te zijn van het album wat op 12 februari verschijnt. ‘Lose You Hand’ start zoals we van London Grammar gewend zijn, lekker chill, alleen gaat vrij vlot het tempo omhoog. 
 
 
 
 
 
Lonely The Brave – Keeper
 
Het verhaal van deze Britse rockband is inmiddels wel bekend. De vorige zanger Dave Jakes – die echt een geweldige stem had – verliet de band en zijn opvolger is Jack Bennet. Sinds Jack’s aantreden zijn al een paar singles verschenen, maar dit waren nummers die nog op de plank lagen. De nieuwe single ‘Keeper’ is de eerste single die geschreven is in de nieuwe samenstelling en er is gelijk de titel van de EP met de eerder verschenen songs. Uiteraard zal het nummer ook op het album ‘The Hope’ te vinden zijn en de release van dat album staat gepland voor 22-01-2021
 
 
 
 
 
Black Honey – Believer
 
Vorig jaar werden de singles ‘Beaches’, ‘I Like The Way You Die’ en ‘Run For Cover’ uitgebracht. Deze staan nu samen met  ‘Believer’ op de gelijknamige EP.
Fijne alternatieve rock zoals we van het uit Brighton afkomstige Black Honey kennen. De clip zal ongetwijfeld stof doen opwaaien.
 
 
 
 
 
Paceshifters – Different Man
 
De Nederlandse rockband laat zich in dit nummer van de gevoelige kant zien en horen. Het nummer is een ode aan de vader van Paul (bas) en Seb (gitaar) Dokman. Het nummer is net als het vorige nummer ‘Hurdles’  geproduceerd door de Belg Ian Clement, die we o.a. kennen als frontman van Wallace Vanborn. Verder werkten ook violiste Judith van der Klip, celliste Trui Ammerlinck en toetsenist Stijn Vanmarsenille mee.
 
 
 
 
 
Saint Agnes – Repent
 
Deze Britse garage rockers die wij in 2019 op Welcome To The Village zagen met frontvrouw Kitty Arabella Austen, is een lekkere expressieve band, waar ff rustig aandoen niet van toepassing is.
Repent staat ook op het mini album ‘Vampire’ wat 26 maart uitkomt en via de webshop alvast te bestellen is
 
 
 
 
 
Kings Of Leon – The Bandit 
 
De broers Followill – Caleb (zang/gitaar), Jared (bas), Nathan (drums)  en neef  Matthew Followill (gitaar), kennen een rumoerig verleden want  zoals bij veel broers en zeker in de muziekwereld, botert het wel eens wat minder zullen we maar zeggen. De band was in 2017 nog de afsluiter op Pinkpop en hun laatste album ‘Walls’ stamt uit 2016. Er wordt momenteel gewerkt aan een nieuw album en op de Facebookpagina van de band waren al korte stukjes van nieuwe nummers te horen. Van de week werd ‘The Bandit’ uitgebracht en gelijk een tweede nummer ‘100.000 People’.
 
 
 
 
Amber Kamminga – 3AM
 
De Noord-Hollandse singer/songwriter Amber Kamminga timmert al een behoorlijk tijd aan de weg.  Zo nam ze deel aan de Popronde en heeft opgetreden in Paradiso, De Vorstin, Patronaat en de toen nog bestaande Sugarfactory. Daarnaast heeft zij in 2017 een minitour in de Verenigde Staten gedaan en daarbij in het beroemde Bluebird Cafe opgetreden. De door haar zelf uitgebrachte single ‘Name Of Love’ haalde de finale van de International Songwriting Competition 2019 in de Verenigde Staten. Een geweldige prestatie als je je bedenkt dat er ruim 18.000 inzendingen waren.
‘3AM’ is een heerlijk luisterliedje wat langzaam opbouwt met bijna bombastische drumpartijen en natuurlijk de geweldige stem van Amber.
 
 
© Irwan Notosoetarso | All Rights Reserved 
 
 
Foto | Krezip | Ziggo Dome | 24-10-2019 | © Esmee Burgersdijk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *