In the Spotlight – Lévi

In september bracht de 26-jarige Lévi haar nieuwe single ‘Nieuw Begin’ uit. Het is de eerste Nederlandstalige solo-single voor de Haagse singer songwriter. Deze single is een voorproefje van een reeks nummers die volgt vóór haar album ‘Mijn Tijd Komt Nog Wel’ naar verwachting begin 2022 uitkomt. 

Lévi werkte eerder samen met artiest DO, had een radio hit met Jennie Lena, Numifis en Lisa Loïs met het nummer ‘Als De Lucht Weer Blauw Kleurt’ en bracht eerder haar EP ‘As I Am’ uit. Lévi schrijft al haar nummers zelf of werkt samen met Sander de Bie (vaste pianist en songwriter van Snelle).

Hoe kijk je terug op 2020 qua muziekjaar? 

Waar voor veel mensen 2020 een verschrikkelijk jaar was omdat alles werd gecanceld, voelt 2020 voor mij als een “blessing in disguise”. Ik ben zó met mijn neus op de feiten gedrukt en heb mezelf in de spiegel moeten aankijken. Zonder die ervaring had ik niet kunnen schrijven wat we nu aan het releasen zijn. Ik heb echt een ommezwaai gemaakt en ik heb mijn gedachten en gevoelens in al die nummers kunnen verwerken.

We hebben helaas nog altijd met corona te maken, hoe kom jij deze tijd door?
Ik probeer dicht bij mezelf te blijven en te genieten van de kleine dingen. Ik was altijd bezig; een volle agenda en vaak buiten de deur. Ik kan nu meer genieten van een avondje op de bank zitten in alle rust of een ochtendje uitslapen. Maar natuurlijk heb ik af en toe hartstikke last van FOMO. Maar op dat soort momenten pakt mijn vriend meestal mijn telefoon af en duwt een glas wijn in mijn handen. Hij leert mij wel echt dat ik af en toe moet stilstaan en leren genieten van de dingen om me heen.

Heb je in deze tijd ook meer inspiratie gekregen, en zo ja, wijkt de inspiratie van afgelopen jaar af van waar je normaal uit put? 
Ik haalde vaak mijn inspiratie uit dingen om me heen, vroegere gebeurtenissen en gevoelens. Ik kan nu juist meer inspiratie uit mezelf als persoon halen omdat ik mezelf beter heb leren kennen. Dus ik zou niet zeggen meer inspiratie, maar wel een andere en misschien relevantere bron.

Je debuutalbum, ‘Mijn Tijd Komt Nog Wel’ komt naar verwachting begin 2022 uit. Kun je het verhaal erachter vertellen?

Het album is in principe een reis door mijn eigen hoofd. Het vertelt waar ik mee worstelde, hoe ik dat heb aangepakt en vooral hoe ik het een positieve volwassen draai probeer te geven. Je zou ook kunnen zeggen dat het een handboek is voor hoe ik met mezelf en de mensen om me heen probeer om te gaan

Wat heb je voor dit jaar verder op de planning staan, wat verwacht je qua nieuwe muziek/optredens etc.?
Ik ben nu nog volop in de studio aan het werk om de puntjes op de i te zetten en zo gedetailleerd mogelijk te werken. Daarnaast werk ik ook voor anderen aan hun projecten als (co)-songwriter. Ik probeer nu vooral stil te staan bij het proces en dat mijn volle aandacht te geven. “Geen goede show zonder goed materiaal”, zeg ik altijd, en ik geloof echt dat dat waar is. Spelen komt wel, eerst de basis.

Met wie zou je graag in de toekomst samen willen werken?
Er zijn een paar Nederlandse artiesten waar ik heel erg tegenop kijk, zoals Bløf en Racoon. Ooit zou ik heel graag iets moois met hen maken.

Heb je verder nog dromen en hoe zie je dat voor je, waar sta je dan?
Ik ben snel gelukkig om eerlijk te zijn. Ik heb een geweldige cirkel van liefhebbende mensen om me heen waar ik niet zonder kan. Waar ik echt van droom is van muziek blijven maken, ooit natuurlijk een goede top 40 hit, maar vooral een vrolijk gezin in een huis met een tuintje in de zon.

Maak de zin af: Lévi is geen Lévi zonder… 
Lévi is geen Lévi zonder haar ervaringen. Zonder donker is er geen licht, en beiden heb ik van heel dichtbij ervaren. Zonder die ervaringen had ik nooit geschreven wat ik nu schrijf en had ik misschien zelfs nooit de onuitputtelijke drang gehad om mezelf te uiten in muziek.

 

De muziek van Lévi is te beluisteren op Spotify. Ben jij benieuwd naar het album, ‘Mijn Tijd Komt Nog Wel’, dat begin 2022 verschijnt? Houdt dan de Instagram-pagina van Lévi goed in de gaten voor updates: @levi.musicofficial.

© Mirella Waaijenberg

 

 

 

Fotocredits: Lévi.