Haags podium op Parkpop 2022

De 40e editie van Parkpop heeft een weer een Haags Podium waar de lokale cultuurinstellingen Musicon, Popradar, PIP en Stichting Aight Haags talent presenteren.

Wat en wie kun je verwachten:

HAAGS PODIUM
Op het Haags Podium zijn artiesten uit de regio te zien die al regelmatig de grenzen van de stad en het land opzoeken en op het punt van doorbreken staan of al doorgebroken zijn. Acts als CoocooYaëll CampbellFuzzy TeethSilver LakeWodan BoysMOVNT OLYMPVSPrins S. en de Geit en De Kraaien laten het Malieveld op zijn grondvesten schudden. Het Residentie Orkest is aanwezig met twee bijzondere programma’s: Stage Your Voice, waarbij jonge singer-songwriters het podium delen met musici van het orkest, en Notes, Beats & Bars, een unieke samensmelting van klassieke muziek en rap.

PIP AREA
Skateboarden en PIP Den Haag gaan vanaf dag één hand in hand met elkaar. Deze editie staat in het teken van de samenwerking met MALIEMADNEZZ, de organisator van de betere en hetere skateboardwedstrijden van Nederland. De combinatie PIP x MALIEMADNEZZ betekent dan ook olie op het vuur met op de line-up DjaroRuben SoffnerNassim Kajouane & Dora MaarFloydDJ ORAMWardtini vd Hood en Lorey.

I LOVE HIPHOP AREA
Ook de geliefde I LOVE HIPHOP Area keert terug met een grote wand waarop graffiti-artiesten een enorme schildering maken tijdens het festival. Op de dansvloer worden tijdens de Nederlandse Breaking League Grand Slam de meest spectaculaire moves ingezet door dansers uit heel Nederland. Na de breakbattles kan je showscases van diverse opkomende artiesten uit Den Haag en omstreken zien. Optredens van DIORBenitoUsainboyz & JM FuegoDjesco10 en Nordin worden kundig aan elkaar gelijmd door DJ RashanMaster Surreal is de host van de avond.
 
YOURSTAGE
YourStage van Musicon geeft scholieren uit Den Haag en omgeving een podium waar elke vorm van podiumkunst welkom is. De komende generatie wordt vanuit YourStage door professionals gecoacht en klaargestoomd voor hun optreden op Parkpop. Een professionele jury kijkt mee en kiest de winnaars die tot € 1.000 aan kunst en cultuur voor hun school winnen. 

Op de naastgelegen cultuurmarkt kunnen bezoekers van Parkpop ontdekken welke workshops op het gebied van muziek en dans zelf gevolgd kunnen worden in Den Haag.

Parkpop 

Zondag 12 juni 2022

Malieveld, Den Haag

Voor meer info klik je hier

Foto | Parkpop 2019 | © Fotono Photography | All Rights Reserved