Eloi verlaat Kensington

Vandaag werd bekend dat frontman Eloi Youssef de succesvolle band Kensington gaat verlaten. De band werd in 2005 gevormd en bracht de eerste single en EP in 2007 uit. Inmiddels is de uitgegroeid tot één van de meest succesvolle Nederlandse bands in zowel binnen- als buitenland. Van kleine zalen tot aan de Johan Cruijff Arena verkochten alle concerten de laatste jaren stijf uit. Hoogtepunten zijn toch wel de concerten in de Ziggo Dome. Dat succes begon in 2015 met 2 uitverkochte concerten, gevolgd door 2 shows in 2016. In 2017 wisten de mannen de grootste zaal van Nederland maar liefst 5 keer uit te verkopen. Inmiddels staat de teller op 16 en in december dit jaar volgen nog de 3 shows die in 2020 gecanceld moesten worden. 

Vandaag werd bekend dat op 3 en 4 september 2022 Kensington voor het laatst samen op zullen treden en natuurlijk wordt dat weer de Ziggo Dome.

Over de break-up zegt de band zelf:

Na bijna 15 jaar samen Kensin­gton te zijn, moeten we helaas aankondigen dat Eloi eind volgende zomer (2022) de band zal verlaten. Alle nog geplande optredens gaan door en we spelen onze laatste shows samen op 3 en 4 september in de Ziggo Dome, Amsterdam.

Er is geen ruzie of onenigheid, maar wel een verschil in toekomstvisie. Jan, Casper en Niles willen nog steeds hun leven aan Kensington wijden, Eloi wil dit niet langer. Dat is de beknopte versie. Om hier verder op in te gaan zijn we aanstaande zondag te gast bij Humberto, 21.30 uur, RTL4.
 
We snappen dat dit veel kan zijn om te verwerken voor iedereen die zoveel tijd en liefde in onze band heeft gestoken. We vatten dit zelf ook zeker niet licht op. Het is en blijft een eer om onze muziek met jullie te delen. We hebben de afgelopen 14 jaar waanzinnige en onvergetelijke momenten beleefd en daar zullen we jullie altijd ontzettend dankbaar voor blijven. 
 
Wat dit verder voor de toekomst betekent weten we op dit moment nog niet. We weten wel dat Kensington niet zal eindigen: Jan, Casper en Niles zullen in de loop van de tijd hier een nieuwe vorm voor vinden. Maar eerst gaan we dit hoofdstuk samen en vol goede moed afsluiten! We kijken er naar uit om het komende jaar in deze formatie te voltooien en daar met jullie van te genieten. Onze laatste shows samen zullen we spelen op 3 en 4 september in de Ziggo Dome Amsterdam. We hopen jullie daar allemaal te zien. Het wordt episch, dat beloven we.

This is far from over yet! 
 
Casper, Eloi, Jan & Niles

 

Foto | Eloi Youssef | 3FM Awards 2017 | TivoliVredenburg | © Fotono Photography | All Rights Reserved