Eerste namen Dauwpop 2020

De 26e editie van Dauwpop wordt traditiegetrouw op Hemelvaartsdag gehouden en volgend jaar is dat 21 mei!

De organisatie maakte vandaag de eerste acts bekend:

Kensington, Wolfmother, Typhoon, Mark Lanegan, Zwangere Guy, Maxi Jazz en Dopebwoy, zullen van de partij zijn. Ook Snelle zal met volledige band optreden.

Headliner Kensington en ook Typhoon hoeven natuurlijk geen introductie en dus belichten we even de andere  namen.

Mooi om de zien dat Maxi Jazz weer in Nederland te zien zal zijn. Iedereen kent de excentrieke frontman natuurlijk van Faithless die in 2015, zowel Strijp-S als de uitverkochte Ziggo Dome volledig plat speelde. In mei speelt Maxi Jazz in een DJ set, maar reken er maar op dat er vele grote Faithless-hits voorbij zullen komen.

Het publiek op Down The Rabbit Hole brak tijdens de show van Zwangere Guy de Fuzzy Lop volledig af. De tent waar de Belgische rapper optrad was zo heet dat hij uiteindelijk alleen in zijn onderbroek gekleed was. 

Snelle doet zijn naam eer aan want binnen no time weet hij alle podia waar hij optreedt uit te verkopen.

Mark Lanegan speelt vanf 1984 in diverse bands en heeft vele samenwerkingen waaronder met Kurt Cobain van Nirvana en is oud lid van Queens Of The Stoneage. Hij heeft net het album ‘Somebody’s Knocking’ uitgebracht, waarop je eigenlijk een mooie verzameling van de verschillende muziekstijlen kunt terughoren.

Dopebwoy is een 25 jarige Amsterdamse rapper die zijn carrière begon als “Kleine” en in het Engels zijn songs maakte. In 2011 werd de switch gemaakt van een Engelstalige artiestennaam met Nederlandstalige teksten.

Met Wolfmother kun je rekenen op rauwe gitaarriffs en – solo’s van Andrew Stockdale. Voeg die samen met de rake klappen van drummer Hamish Rosser en de toffe baslijnen van Bobby Poulton en je beleeft een rockshow, zoals Rock bedoeld is.

© Irwan Notosoetarso

Dauwpop

21 mei 2020

Hellendoorn

Voor meer info en tickets klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *