Corona maatregelen verlengd

Het zal je niet ontgaan zijn dat de maatregelen rondom het Corona Covid-19 virus door het kabinet verlengd en aangescherpt zijn. Zojuist is in de persconferentie medegedeeld dat de huidige maatregelen verlengd zijn tot 1 juni 2020. Nog even in het kort wat vooral effect heeft op de muziekindustrie:

  • Alle samenkomsten en evenementen zijn tot 1 juni verboden waarbij er geen ondergrens van aantal deelnemers meer is.
  • De HORECA blijft gesloten tot 1 juni 2020.

Dit betekent dus dat de traditionele aftrap van het festivalseizoen Paaspop niet doorgaat. Natuurlijk hielden we ons hart vast of het bij de oude situatie al door kon gaan, want die duurde tot 6 april en Paaspop stond gepland voor 10-13 april. Wat te denken van Koningsdag feesten, Roadburn, de Bevrijdingsfestivals en ook Dauwpop op 21 mei zal helaas moeten wijken. Dit nog even los van alle concerten die gepland staan, zoals Paul McCartney, Queen + Adam Lambert, Simple Minds, Dua Lipa, Within Temptation, Floor Jansen in AFAS Live, enz., enz. 

Bij de eerste maatregelen die tot 31 maart afgekondigd waren, was berekend dat er in Nederland in totaal dik 800.000 concertkaarten verkocht waren. Met man en macht is door de zalen, promotors en organisatoren getracht concerten te verschuiven en diverse daarvan waren verplaatst naar mei. Dat dit een gigantische klap is voor de gehele muziekindustrie moge duidelijk zijn en we hopen dat zij die klap te boven komen. Wij leven in ieder geval dan ook even extra mee met al die mensen die werkzaam zijn in deze sector, van barmedewerker tot artiest!

Of de maatregelen na 1 juni vervallen is natuurlijk nog niet bekend, maar wij vrezen voor twee grote festivals in juni; Best Kept Secret en Pinkpop. 

Veel hangt af van de ontwikkeling van het Corona Covid-19 virus, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld. Wat in ieder geval zal bijdragen is dat de iedereen zich houdt aan de getroffen maatregelen, want hiermee zal de verspreiding beperkt worden en kan de zorg de hulpvraag aan. Dus ook wij roepen jullie op om je te houden aan de maatregelen.

Wij hopen dat we na 1 juni jullie weer kunnen voorzien van verslagen van geweldige concerten en zullen jullie in de tussentijd via onze social media en website op de hoogte houden van veel nieuws in muziekland.

Irwan Notosoetarso

 

  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *