Back to the roots, terug naar de Oosterpoort!

Nadat TakeRoot het afgelopen jaar naar de binnenstad uitweek, is deze inmiddels 24e editie weer oud en vertrouwd in de Oosterpoort in Groningen. Verwacht een muzikale rondreis door Noord-Amerika, de bakermat van blues, soul, country en folk, to name a few.

Over to name a few te spreken, de line up liegt er niet om dit jaar. We noemen headliners Band of Horses, Courtney Barnet en Gregory Alan Isakov. Band of Horses brengt een weids uitwaaierende mix van countryrock en americana, met prachtige meeslepende slow burners waarmee frontman Ben Bridwell en zijn mannen de grote zaal gaan platspelen.

Courtney Barnet met haar heerlijke lome manier van zingen, brak in 2015 door met een combinatie van stekelige rocksongs en rammelende garage-folk. In 2018 bracht ze 2 platen uit, waaronder een plaat met geestverwant Kurt Vile. Op haar laatste album verruilt ze het donker rockende geluid met meer ingetogen nummers. Het is even wennen als je liefhebber bent van haar rauwere randjes maar zeker niet minder de moeite waard. Luister thuis een paar keer het album Things Take Time, Take Time om op 5 november je volledig mee te kunnen laten slepen door deze Australische. Gregory Alan Isakov zorgde eind november 2018 voor een betoverend mooi concert in De Oosterpoort, zo mooi dat hij nu een van de headliners is. Deze singer-songwriter werd wereldwijd bekend door zijn bijdrage aan de soundtrack van de tv-serie Californication met de single If I Go I’m Going. Ingetogen idiefolk, zacht getokkel op gitaar en mandoline, ingekleurd met warme strijkers - we worden er nu al warm van. Hij wordt vaak vergeleken met zijn inspiratiebronnen Bruce Springsteen, Leonard Cohen, Kelly Joe Phelps, Iron & Wine en Nick Drake.

Dan nog even wat willekeurige namen, want het zijn er echt teveel om op te noemen. Een oud bekende, Cowboy Junkies, die in 1988 (!) diepe indruk maakte met hun debuut en die naast eigen nummers erom bekend staan prachtige covers te kunnen vertalen van o.a. David Bowie, Bob Dylan, Neil Young en The Cure. Lou Reed zelf was fan van hun interpretatie van 'Sweet Jane'.
En dan The Sadies. Eind februari overleed plots medeoprichter en zanger-gitarist Dallas Good. Ondanks het verlies besloten de drie overige bandleden door te gaan en bracht in juli Colder Streams uit, de laatste plaat waar Dallas aan meewerkte en waarop The Sadies weer grossieren in country, folk, punk, americana, surf, garagerock en een vleugje psychedelica. Hierbij werd samengewerkt met o.a. Jon Spencer en Richard Reed Parry van Arcade Fire.
Zin in een feestje? Ga dan vooral naar The 502s. Hun sound wordt gekenmerkt door een vrolijke combinatie van catchy instrumentals en onvermijdelijk aanstekelijke folk-pop singalongs. Met een banjo, piano en sopraansaxofoon als hoofdinstrumenten, zit deze band altijd vol verrassingen.

Bij het inluisteren van de line-up blijven onze voetjes niet stil onder het bureau, beginnen de heupjes al te wiebelen en gaat het hart al sneller kloppen. Dus hup met je lijf en scoor die tickets nu, jij en je botten zullen geen spijt krijgen!

 

TakeRoot

05-11-2022

Spot - De Oosterpoort

Meer info en tickets klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *